Kirjallisuutta

Tällä sivulla on lyhyesti esitelty 11 teosta, jotka auttavat sinua matkallasi kohti hyvää oloa.

Parantava ruoka – Taija & Jani Somppi

Parantava ruoka sisältää viimeisintä tietoa ravitsemuksesta ja terveydestä. Kirja on helppolukuinen ja sisältää lukuisia potilaskertomuksia, joilla lukija saa käytännön tuntuman ravitsevan ja terveellisen ruoan todellisesta merkityksestä hyvinvointiimme.

Painetun version voit tilata Adlibriksesta. E-kirjana teos löytyy Elisa kirjasta.

Parantavat rasvat – Taija & Jani Somppi

Supersuosittu Somppien ensimmäinen kirja Parantavat rasvat pureutuu syvälle rasvasodan ytimeen. Tämän lisäksi se tarjoaa mielenkiintoista tietoa elintarviketeollisuuden kytköksistä, ravintosuositusten haasteista, kevyttuotteiden haitallisuudesta ja rasvojen tarpeellisuudesta. Kirja antaa myös perusteet ravitsevasta ja vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta ja siihen kuuluvista luonnollisista ja parantavista rasvoista. Teoriatietoa on mukavasti höystetty kokemusperäisillä potilastarinoilla, joista lukija saa käytännön tuntuman luonnollisten rasvojen todellisiin terveysvaikutuksiin.

Painetun version voit tilata Adlibriksesta. E-kirjana teos löytyy  Elisa kirjasta.

Ruokavallankumous – Andreas Eenfeldt

Andreas Eenfeldt on ruotsalainen lääkäri, jonka kirjoittama Ruokavallankumous on merkittävä teos vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Helppolukuinen ja ymmärrettävä teoria, potilastapaukset, runsaslukuiset vinkit ja Q&A -osio antavat loistavat perusteet oman ruokavallankumouksen käynnistämiseen.

Painetun version voit tilata esimerkiksi Adlibriksesta.

Biohakkerin käsikirja – Olli Sovijärvi, Teemu Arina & Jaakko Halmetoja

Biohakkerin käsikirja on kokonaisvaltainen hyvinvoinnin päivittämisen opus. Kirja ei keskity pelkästään ravintoon, vaan siinä ihmisen hyvinvointia lähestytään monen eri osatekijän kokonaisuutena, ravinnon ollessa toki yhtenä tärkeänä osa-alueena. Muut kirjassa käsitellyt osa-alueet ovat liikunta, uni, mieli ja työ. Kirjassa esitellään useita keinoja itsensä kehittämiseen ja suorituskyvyn maksimoimiseen. Kirjan sisältämät useat sadat havainnollistavat kuvat ja selkeä ulkoasu tekevät siitä miellyttävän ja mielenkiintoisen lukukokemuksen.

Tilaa kirja omaksesi Adlibriksesta.

Vaaralliset viljat – Braly James & Ron Hoggan

Vaaralliset viljat antaa lukijalle yksityiskohtaista tietoa viljojen vaikutuksista ihmisen terveyteen. Kirja antaa samalla myös perusteita siihen, miksi yleinen käsitys terveellisestä ravinnosta ei välttämättä pidä aivan paikkaansa, ja miksi nykyisin vallalla olevat ravitsemussuositukset luovat sairautta terveyden sijaan. Ihmiset kärsivät mitä moninaisimmista oireista, joihin ei tunnu löytyvän järkevää syytä. Jos kuulut tähän joukkoon, lue tämä kirja! Ja vaikka et kokisikaan kuuluvasi tähän joukkoon, lue se silti!

Kirjan voit näppärästi tilata Adlibriksesta.

RAVINTO & TERVEYS – Antti Heikkilä

Antti Heikkilä pureutuu kirjassaan RAVINTO & TERVEYS terveellisen ravinnon perusteisiin ja haastaa uskomukset virallisen vähärasvaisen ruokavalion terveyshyödyistä. Kirja käsittelee monipuolisesti ravinnon eri osa-alueita antaen lukijalle kokonaisvaltaisen käsityksen terveellisestä ravinnosta. Potilastarinat antavat lukijalle käytännön kosketuspintaa ruokavalion vaikutuksista. Kirja sisältää lisäksi kolmen viikon ruokaohjelman, jonka avulla lukija voi helposti aloittaa ravinteikkaan vähähiilihydraattisen ruokavalion.

Painetun version pääset tilaamaan Adlibriksesta.

Lääkkeetön elämä – Antti Heikkilä

Lääkkeetön elämä on Antti Heikkilän uusin teos. Kirjassa Heikkilä kyseenalaistaa nykypäivän medikalisaation ja ohjaa lukijaa konkreettisin esimerkein kohti lääkkeetöntä elämää pureutuen sairauksien alkutekijöihin. Kirjassa lukijalle kerrotaan, kuinka sairauksia voidaan hoitaa ja ehkäistä ruokavalion ja liikunna avulla.

Tilaa kirja omaksesi Adlibriksesta.

Diabeteksen ruokavaliohoito – Antti Heikkilä

Diabeteksen ruokavaliohoito on yli 40 vuoden kliinisen kokemuksen pohjalta kirjoitettu kannanotto diabeteksen hoitoon ruokavalion avulla. Virallisen puolen tarjotessa potilaille ainoastaan lääkehoitoa, antaa Heikkilä tässä kirjassa eväät sairauden hoitoon ja ennaltaehkäisyyn ilman lääkkeitä. Kirjassa käsitellään sekä tyypin 1 että tyypin 2 diabetestä. Kirja sisältää runsaasti menestystarinoita Heikkilän potilaista, jotka ovat tervehtyneet ja päässeet eroon lääkkeistä.

Kirjan pääset tilaamaan itsellesi Adlibriksesta.

Hyvän olon keittokirja – Antti Heikkilä

Antti Heikkilän opas vähähiilihydraattiseen ruoanlaittoon. Kirjassa on esitelty lukuisia eri reseptejä, joiden avulla lukija voi luoda herkullisia, ravitsevia ja vähähiilihydraattisia ruokia.

Tilaa kirja Adlibriksesta.

Hyvän olon keittokirja 2 – Antti Heikkilä

Jatko-osa hyvän olon keittokirja 1:lle. Kirjassa on esitelty lukuisia eri reseptejä, joiden avulla lukija voi luoda herkullisia, ravitsevia ja vähähiilihydraattisia ruokia.

Kirjan voit tilata itsellesi Adlibriksesta.

Heikkilän keittokirja – Antti Heikkilä

Antti Heikkilä antaa kirjassaan käyttöösi omat reseptinsä ja kertoo, miksi hän käyttää mitäkin ruoka-ainetta. Herkullinen ja ravinteikas ruoka on fyysisen ja henkisen terveyden perusta. Se estää tulehdusta elimistössä. Mikroravinteet säätelevät geenejä, ja niiden puute on keskeisin syy sairauksien syntymiseen. Kirjan tavoite on opettaa ihmisiä arvostamaan kunnollista ruokaa, nauttimaan ruuanlaitosta ja perheen yhteisistä aterioista, sillä hyvä ruoka ravitsee ruumiin lisäksi sielua. Kirja antaa ohjeet sairauksien parantamiseen ja ennaltaehkäisyyn.

Tilaa kirja omaksesi Adlibriksesta.

PS. Tuo Elisa kirja -palvelu on muuten siitä loistava, että voit rekisteröityä siihen täysin ilmaiseksi, eikä se velvoita sinua mihinkään. Rekisteröityminen ei vaadi aiempaa asiakkuutta Elisan palveluissa. Tunnukset tehtyäsi palvelu tarjoaa sinulle täysin ilmaiseksi jopa 414 eri e-kirjaa ja 7 äänikirjaa, joiden avulla pääset tutustumaan palveluun. Tutustu Elisa kirjaan

täällä.

Sivulla esiintyvät linkit ovat affiliate-linkkejä, joten tienaan pienen palkkion, mikäli päätät tilata tuotteita linkkien kautta. Linkin käyttäminen ei kuitenkaan velvoita sinua mihinkään, eikä myöskään maksa sinulle mitään ylimääräistä.